Dè beurs!

De NAMAC-beurs in Houten is onder verzamelaars al vele jaren een begrip. Met enige trots kunnen we als vereniging zeggen dat ‘Houten’ de grootste miniatuurautobeurs van Europa is, zéker in een frequentie van zes maal per jaar. Groot? Denk aan ruim een kilometer aan tafels, volgepakt met miniatuurauto’s in alle denkbare schalen en kwaliteiten, van de meest uiteenlopende merken, van splinternieuw tot vele decennia oud.

De NAMAC-beurs trekt bezoekers, maar vooral ook tafelhouders vanuit een groot aantal Europese landen. Mede daardoor is dat aanbod zo enorm breed. Dat zijn soms professionele bedrijven, maar even goed is het belangrijk dat hier volop individuele verzamelaars hun dubbele of anderszins overbodige miniaturen aanbieden.

Het spreekt voor zich dat deze beurs telkens ook vele duizenden bezoekers trekt, waarbij moet worden opgemerkt dat leden van de NAMAC gratis entree hebben. In de huidige situatie is dat even ‘een dingetje’. Grote groepen bij elkaar, vanuit alle windstreken… dat kan nu even niet. We hebben er alles aan gedaan om een beurs te kunnen houden, die geheel voldoet aan alle actuele richtlijnen. Helaas was het ons in 2020 na de eerste beurs in februari niet gegeven nog een beurs te houden.

Voor 2021 staan we bij wijze van spreken in de startblokken om de beurs op een nieuwe, verantwoorde manier te houden. Iedereen begrijpt… dat is slechts gedeeltelijk aan ons. Als beursorganisatie houden wij ons aan de geldende regels, maar die bedenken we niet zelf. Houdt u daarom voor de komende beurzen deze pagina in de gaten. Zodra er iets is te melden over de aankomende beurzen, dan zullen we dat hier doen.

Zo lang de situatie zo onzeker is, spreekt het voor zich dat het niet mogelijk is om tafels te reserveren.

De NAMAC-beursdata voor 2021 zijn:
21 augustus
16 oktober
4 december