1;64 GreenLight Jeep Cherokee 1
1;64 GreenLight Jeep Cherokee 1

Eerste hulp bij GreenLight

(Ford Econoline, Ford Police Interceptor Sedan & Jeep Cheroke, GreenLight, 1:64)

GreenLight introduceert een nieuwe verzamelserie binnen zijn assortiment: de First Responders Series. Zoals die naam al doet vermoeden, gaat het om uiteenlopende hulpverleningsvoertuigen. Wel gaat het tot nu toe alleen om hulpverleningsvoertuigen op basis van personenauto’s. Bijzondere modellen zoals sleepwagens en dergelijke zijn vooralsnog niet aangekondigd, binnen deze nieuwe serie dan. Toch is de diversiteit groot. Kijk maar naar deze drie auto’s, die behoren tot de eerste reeks van zes die in de First Responders Series is verschenen.

De oudste van het stel is de 1969 Ford Econoline, die in dienst is als ambulance bij de Ontario Hospital Services Commission. Ik weet niet hoeveel van deze ambulances men in dienst had, maar in ieder geval één daarvan is in 1:1 bewaard gebleven. Ongetwijfeld heeft dat exemplaar model gestaan voor het GreenLight-model. Vanbuiten komt het GreenLight-model overeen, maar vanbinnen is het 1:64-model nog steeds een gewone personenbus.

Daarna komt de 1998 Jeep Cherokee, die in dienst is bij de Greenport Rescue Squad Paramedic in Greenport, New York. Je kunt je afvragen waar een paramedische dienst zo’n pushbar voor nodig heeft, maar vergelijking leert dat het GreenLight-model opnieuw keurig lijkt op het 1:1-voorbeeld.

De modernste van het stel is de 2016 Ford Police Interceptor Sedan, die ondanks zijn typenaam in dienst is bij het FDNY, het brandweerkorps van New York City. Dit exemplaar is specifiek onderdeel van EMS Division 4 en ook deze lijkt keurig op het 1:1-voorbeeld. (NJ)

1;64 GreenLight First Responders Series 1
1;64 GreenLight First Responders Series 2
1;64 GreenLight Ford Econoline 1
1;64 GreenLight Ford Econoline 2
1;64 GreenLight Ford Econoline 3
1;64 GreenLight Jeep Cherokee 2
1;64 GreenLight Jeep Cherokee 1
1;64 GreenLight Ford Police Interceptor Sedan 1
1;64 GreenLight Jeep Cherokee 3
1;64 GreenLight Ford Police Interceptor Sedan 2