Amerikaanse Maserati’s

Het Italiaanse merk Ostorero brengt in de schaal 1:32 twee bijzondere Maserati’s uit. De Maserati 8CTF is in 1938 ontwikkeld door de gebroeders Maserati, maar nu onder het management van Adolfo Orsi. De Maserati was eigenlijk ontworpen als antwoord op het racegeweld uit Duitsland. Mercedes-Benz en Auto Union domineerden in die periode de Grand Prix-racerij en onder leiding van ‘il Duce’ Mussolini wilde Italië absoluut niet achterblijven.

Het verhaal van deze Maserati is best bijzonder. Met de Tweede Wereldoorlog in het verschiet was  racen in Europa vrijwel uitgesloten. Daarom zijn drie van deze Maserati’s verkocht aan rijke klanten in Amerika. Tijdens het transport over de Atlantische oceaan van de derde Maserati werd het zo koud, dat het koelwater bevroor en het motorblok scheurde. Desondanks kreeg de Maserati 8CTF veel succes in de USA.

De rode Maserati 8 CTF met startnummer 3 was de auto van Mauri Rose in de Indianapolis 500 in 1941. De blauwe 8 CTF, startnummer 25, was van Russell Snowberger in de Indianapolis 500 in 1946.

Beide modellen zien er prachtig uit met fijne details, fraaie velgen, mooi lakwerk en schitterende decals. De modellen zijn RTR (direct te gebruiken op de baan) en kosten € 195,00 per stuk. (BSi)