Groot kleinschalig nieuws

Hij is er! Een half jaar geleden presenteerde Artitec in Neurenberg de Nederlandse standaardbus CSA1. Die wordt op heel korte termijn aan de winkeliers uitgeleverd. Dit is prachtig stukje werk van onze Amsterdamse vrienden: hoe langer je er naar kijkt, hoe meer details opvallen. Let bijvoorbeeld maar eens op de bijzonder originele oplossing voor de grijpstangen in het interieur. Subliem! Deze bus is voor mij meteen mijn kandidaat voor de Miniatuurauto van het Jaar!

Originaliteits-fetisjisten kunnen hun hart ophalen aan het meegeleverde decal-vel, dat zowel voor de eerste als de tweede serie is te gebruiken. Bij mijn model van de tweede verschijningsvorm passen eigenlijk alleen de versies uit Utrecht en Groningen, maar de verschillen tussen de eerste en tweede versie zijn te klein om je daar echt druk over te maken. Ik vond een foto van bus 21 uit Groningen op internet en voorzag mijn exemplaar van die decals.

Collega Bert Siegersma maakte de uitvoering van GVU in Utrecht en sloot daarbij de drie dakluiken. Op zijn foto’s ook een vergelijk met de bekende uitvoering van HB Model.

(BV, foto’s BV en BSg)