Regio Veluwe openingsfoto
Regio Veluwe openingsfoto

Regio Veluwe | 1:1

Zaterdag 25 juni was het dan eindelijk zover. Een regiobijeenkomst bij een verzamelaar met 1:1 auto’s, die vanwege de coronaperikelen al drie keer was uitgesteld. Er waren ruim twintig personen aanwezig en er waren zelfs leden uit de regio’s Noord-Holland Noord, Rijnmond en de Betuwe. Het was een super-geslaagde bijeenkomst, met dank aan de eigenaar van de auto’s. De ontvangst was uitstekend geregeld. Er was volop koffie, vergezeld van heerlijke kleine gebakjes.

De eigenaar van de auto’s noemt zich een ‘oud-ijzerboer’ en heeft in een jaar of vier een prachtige verzameling 1:1 auto’s opgebouwd. Hij ziet zijn auto’s als kunstwerken en doet inspiratie om nieuwe aan te schaffen op door zijn bedrijfshal door te lopen. In de vier jaar dat deze man nu met oldtimers bezig is, heeft hij een collectie van circa 35 auto’s opgebouwd. Als kleine jongen was het zijn droom om een Mercedes-Benz 170 D te bezitten en die staat nu in de collectie. Er was wel wat discussie over de vraagprijs, maar koper en verkoper zijn er uiteindelijk wel uitgekomen.

In zijn verzameling staan onder meer een Austin Princess VandenPlas, Mercedes-Benz 250 CE, 250S ‘Heckflosse’, 170 D, DAF 33, Pop 650 Cabrio (Fiat uit Polen), een Lincoln (volgens zeggen van Al Capone), een A-Ford en een Citroën Traction Avant. Die laatste auto was van ome Jaap, iemand die vaak op bezoek kwam en hier een parkeerplek voor zijn auto had gevonden. De auto werd in slechte staat gevonden in een schuur in Tsjechië en aan de binnenzijde was bij de restauratie een aparte kleur aangetroffen. De hele auto is nu uitgevoerd in die aparte kleurstelling.

Het was een supergeslaagde ochtend met nogmaals dank aan de eigenaar; wellicht komen we nog een keer terug. Dank aan Frank Buhrs en Jan van den Bor voor de door hen gemaakte foto´s. Jan had tevens een groot aantal miniaturen uitgesteld.

 

De volgende bijeenkomsten van regio Veluwe is op zaterdag 3 september. We gaan dan op bezoek bij BKV (Barneveldse Kraanverhuur) in Barneveld. Wil je daar bij zijn, meld dat dan even via j.nuis@kpnmail.nl. Op woensdag 12 oktober komt Hans Horlings ons iets vertellen over DAF trucks door de jaren heen en op 8 december geven vader en zoon op de Weegh een presentatie over de Schlumpf collectie. Kijk voor meer informatie over deze bijeenkomsten op deze website onder het kopje agenda.

Hans Nuis

Regio Veluwe openingsfoto
Regio Veluwe 15
Regio Veluwe 01
Regio Veluwe 13
Regio Veluwe 14
Regio Veluwe 12
Regio Veluwe 11
Regio Veluwe 10
Regio Veluwe 09
Regio Veluwe 07
Regio Veluwe 05
Regio Veluwe 03
Regio Veluwe 08
Regio Veluwe 06
Regio Veluwe 04
Regio Veluwe 02