Net als vorig jaar stelde Brekina in een livestream een heleboel nieuwtjes voor. Een goed idee, maar voor de schrijvende pers zijn er geen foto’s van de aankondigingen beschikbaar gesteld. We zullen het hier dus deels met een stel scherm-afdrukken moeten doen, die door Jan Barnier van het Modelbouwcentrum Hilversum ter beschikking zijn gesteld.

In 2022 zijn de nodige bussen en vrachtwagens in schaal 1:87 te verwachten. Dat begin met diverse bussen: een Büssing D2U, een Fleischer S5 uit de DDR en een Italiaanse Fiat 306-3 Interurbano. De IFA H6 stamt ook uit de voormalige  DDR. De Borgward BO 4000 reed juist op de Duitse vakantie-eiland Sylt.

Het vrachtwagen-nieuws bestaat uit een Büssing Commodore SAK en een Mercedes-Benz LAK 2624. Op de MAN 26.280 DHAK en de Volvo N10 moeten we nog tot de herfst wachten.

De vorig jaar gestarte serie Amerikaanse trucks wordt voortgezet met een GMC uit de jaren tachtig en een Peterbilt uit de jaren vijftig.

Natuurlijk is er ook personenwagen-nieuws. Zo komt er een BMW 3-serie E21, een Aston Martin DB 5 (bekend uit de James Bond-films) en een Ford Mustang Fastback die we uit Bullit kennen. Er is ook een Fiat 128 onderweg. De Chevrolet Caprice en de Cadillac Eldorado Convertible komen net als de Mustang uit Amerika. Van de Caprice mag je verwachten dat daarvan de nodige taxi- en politie-uitvoeringen zullen verschijnen. (BV)