We gaan door!

We gaan door!

Normaal gesproken is de vakantieperiode een tijd om rustig bij te komen en een beetje achterover te leunen. Maar de NAMAC zat ook in de zomer niet stil. Het zou me niet verbazen als we dit jaar op een recordaantal evenementen aanwezig zijn. De activiteiten lopen het gehele jaar, zonder enige onderbreking, door. Wanneer u een enthousiaste bezoeker bent van autogerelateerde evenementen, kunt u de NAMAC bijna niet hebben gemist. Zo waren we begin dit jaar op de modelbouwbeurs in Goes. De voorjaarsclubdag vond plaats op de Citromobile. We lieten ons zien op Concours d’Élégance in Soest en hadden een stand op de Miniaturenbeurs en Modelbouwshow in Drachten. Verder kwam u ons tegen op de Miniatuurbeurs in Emmen, WSI XXL Model & Truckshow, 100% Auto Live in Rotterdam, het Tekno event 2019, de Mack dag in Amsterdam, het Truckstar Festival, de tentoonstelling ‘Historische Grand Prix Zandvoort’ en op de open dag van Adam’s world in Waalwijk. Tijdens de najaarsclubdag bezoeken we het prachtige Metropole museum in Druten en later dit jaar halen we de banners weer uit de tas tijdens de officiële opening van het nieuwe bedrijfspand van Tom’s in Purmerend. Een hele lijst en waarschijnlijk ben ik niet eens compleet!

 

Op zondag 13 oktober stond ik zelf als standbemanning op 100% Auto Live. Het was de eerste keer dat de NAMAC aan dit evenement deelnam. Het publiek hier was anders dan op enig ander event. Hier leken slechts weinig mensen bekend te zijn met de NAMAC. Er was dus genoeg uit te leggen en vooral de beurs in Houten leek veel bezoekers van onze stand te interesseren. Wat betreft zichtbaarheid hebben we er goed aan gedaan om in Rotterdam te staan! Bovendien wist ik mijn Renault verzameling verder uit te breiden met een 11 Turbo Phase II van OttoMobile. Dát is weer mooi meegenomen op zo’n dag!!

 

De voorbereidingen voor de NAMAC-reis 2019 moesten we een paar maanden geleden helaas staken, waardoor een bezoek aan het buitenland niet meer voor de hand leek te liggen. Als u de laatste Auto in Miniatuur of de website goed heeft bekeken, heeft u vast gezien dat we tóch nog de grens overgaan. Op 23 november vertrekken we met twee bussen naar AutoWorld in Brussel, waar op dat moment een tentoonstelling over het honderdjarige bestaan van carrosseriebouwer Zagato te zien is. Trots kan ik melden dat zowel de busreis als de toegang voor NAMAC-leden gratis zijn, waardoor u zelf alleen nog maar hoeft te zorgen voor een hapje en een drankje gedurende de dag. Als dát geen ledenvoordeel is, weet ik het ook niet meer!

 

Zo laten we langzaamaan 2019 achter ons en maken we ons op voor 2020, het jaar waarin de NAMAC alweer 55 jaar bestaat. Toch een kleine mijlpaal… Een mooi moment voor iets extra’s? We hebben zeker weer verrassingen in petto. Een ervan is een jongerenreis naar een van de mooiste steden van ons oostelijke buurland. Wat dat precies inhoudt? Houd onze activiteiten in de gaten via Auto in Miniatuur en op www.namac.nl!

 

Sander Berghuis,

voorzitter