Blog: MvhJ 2018

Soms is het tijd voor iets nieuws. Na jarenlang de Miniatuurauto van het Jaar verkiezing op eenzelfde manier te hebben georganiseerd, kozen we dit jaar voor een simpelere, maar duidelijke nieuwe opzet: kies jouw eigen favoriet van 2017. De vraag is eenvoudig, het antwoord wellicht niet. Want wat is er weer veel moois uitgekomen in 2017.

Zoals altijd bij verandering, heb je voor- en tegenstanders. Dat is nu niet anders. Het is fijn om feedback te krijgen, zodat we weten hoe we de verkiezing in de toekomst eventueel anders aan kunnen pakken. We krijgen veel goede reacties. Leden vinden het fijn om zelf te beslissen aan wie zij hun stem geven. Anderzijds blijkt het ook lastig te zijn om te vast te stellen of een miniatuur echt nieuw is en is uitgebracht in 2017, twee criteria waar een kleinood aan moet voldoen om de stem geldig te verklaren.

Waar wij als bestuur vooral in zijn geïnteresseerd, is de voorkeur van onze leden voor bepaalde merken of fabrikanten. Het zal iedereen duidelijk zijn dat je, wanneer je het stemmen niet strikt afkadert, een behoorlijke diversiteit aan stemmen kunt verwachten. Ruim vijfduizend leden, ruim vijfduizend smaken … Maar je zult altijd patronen zien. Op basis van dergelijke patronen krijgen we een beter gevoel bij de merk-, schaal- en typevoorkeuren van de leden. Dat is bruikbaar voor de verdere inrichting van de website en voor (achtergrond)artikelen in Auto In Miniatuur. Daarnaast hoeven niet alleen verkiezingsawards te worden uitgereikt aan individuele miniaturen van fabrikanten; het is niet ondenkbaar dat een fabrikant een algemene award krijgt, een bepaalde schaal van een fabrikant sterk wordt gewaardeerd of juist een specifiek merk. Er zijn verschillende redenen waarom fabrikanten straks in het zonnetje worden gezet.

Inmiddels beginnen patronen goed zichtbaar te worden op basis van de tot nu toe ontvangen stemmen. En, anders dan door velen verwacht, tekent zich langzamerhand toch een duidelijke winnaar af. Maar er kan nog van alles gebeuren. Stemmen is mogelijk tot 6 januari. Neem een paar minuten de tijd om uw favoriete model door te geven op www.namac.nl/mvhj-2018. Dat kan u bovendien een mooie prijs opleveren: onder de stemmers verloten we drie waardebonnen ter waarde van € 100,-. De moeite waard dus!