Ledengroei

Een nieuwe maand is voorbij. En niet een onverdienstelijke. Met ruim 40 nieuwe leden is de grootste groei sinds jaren gerealiseerd. Die groei komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Na een succesvolle voorjaarsclubdag bij Visscher Peugeot/Citroën in Culemborg eind mei, was de NAMAC op 11 juni present tijdens het Youngtimer event in Doetinchem. Het was bloedheet die dag, hetgeen wellicht de reden was waarom het midden op de dag erg rustig was. Maar bij opening was sprake van een gezellige drukte en veel aandacht voor de NAMAC-stand. Het leverde een handvol nieuwe leden op en aanzienlijk meer naamsbekendheid.

Het grootste succes was onze fantastische stand op Concours d’Élégance in Apeldoorn op 1 en 2 juli, een evenement dat per definitie een grote schare autoliefhebbers aantrekt. Én waar je als NAMAC-lid € 2,50 korting kreeg op de toegangsprijs. Alle respect voor alle vrijwilligers die, onder leiding van Dik Som, de NAMAC hebben doen stralen te midden van de klassiekers. Evenement gemist? Op de website is een (foto)verslag geplaatst!
Als laatste vond in juni de derde NAMAC-beurs van het jaar plaats. De vakantietijd had voorzichtig z’n intrede gedaan waardoor niet de bezoekersaantallen van de eerste twee beurzen werden gerealiseerd. Desondanks wisten vele duizenden geïnteresseerden de weg naar Houten weer te vinden.

De meeste nieuwe leden (23 in totaal) hebben zich echter gemeld via de nieuwe website. Deze is inmiddels ruim een maand live. Langzaam maar zeker wordt gebouwd aan content. De afgelopen periode hebben we veel feedback gehad, zowel positieve als opbouwende. Er wordt hard gewerkt aan het steeds verder verbeteren van de site, maar de beschikbare menskracht is beperkt. Tot onze spijt heeft Bert Winkel Buiter, die bijna zestien jaar lang(!) webmaster was en daarmee vanaf de lancering de drijvende kracht was achter www.namac.nl, zijn functie neergelegd bij de overgang naar de nieuwe website. Een groot gemis, want de kennis en kunde van Bert zijn lastig te evenaren. Bovendien heeft hij zich bijzonder flexibel opgesteld gedurende die jaren, waardoor problemen razendsnel het hoofd werden geboden en de NAMAC-site continu, met de input van onze Auto In Miniatuur redacteuren, werd ververst. Momenteel is de taak van webmaster tijdelijk een bestuursaangelegenheid. Op korte termijn zullen we voor deze functie op zoek gaan naar een vrijwilliger. En tot die tijd sleutelen we verder: meer aandacht voor evenementen, een verdere uitbreiding van nieuwsitems en met de steun van Hans Nuis meer nadruk op regionieuws en -informatie.

Ik wens u een fijne vakantie en zie u graag op een van de volgende NAMAC-beurzen, tijdens de najaarsclubdag of online in de NAMAC Facebook groep!

Sander Berghuis
Voorzitter NAMAC