1:87

Het grote personenwagennieuws in H0 bij Wiking is de Lada Niva, die in twee grille-varianten zal verschijnen. Het Wiking-model is de versie van 1994 met verticale achterlichten. De Mercedes-Benz 280SE en 220S Cabriolet kennen we al, maar het interieur van beide modellen is opnieuw gemaakt.

Op trekker-gebied heeft Wiking een traditie met varianten van de Claas Xerion en die wordt ook in 2020 voortgezet. Met uitzondering van de cabine is die volledig uit nieuwe vormen opgebouwd. Hiervan verschijnt een versie met wielen en met rupsbanden. Met de Pöttinger Jumbo ontstaat een moderne aanhanger die prima is te combineren met de Wiking hakselaars en balen-pers.

Nieuwe onderstellen voor de Magirus met de vierkante neus maken deze klassieker in het programma geschikt als trekker-oplegger. Voor de Volvo N10/N12 komen realistische opbouwen, zoals een betonmixer en een kipper. Beiden worden gecombineerd met een nieuw drie-assig onderstel.
Voor de Mercedes-Benz met ‘Kubische’ cabine komen grille-varianten en ook hier een nieuw onderstel. (BV)

1:43

De Mercedes-Benz Atego Rosenbauer XS 3.0 van Wiking komt in schaal 1:43. Dat is niet de typische vrachtwagenschaal, maar uitstekend te combineren met de personenwagens. Een prachtige ladderwagen. (BV)

Op grote schaal

In 1:32 maakt Wiking een IHC 1455 XL-trekker, de laatste trekker die International Harvester in 1996 produceerde. Ook de Krampe Halfpipe HP20 zal dit jaar komen. De Manitou MLT 635 wordt met name bij de grote bedrijven ingezet.

Met de Liebherr L556 XPower maakt Wiking een klassieke wheelloader zoals die op de bouwplaatsen veel voorkomt. Het Wiking-model zal met verschillende verwisselbare gereedschappen worden uitgebracht.

Wiking maakt ook de Fastrac 8000, het nieuwe vlaggenschip van JCB. De John Deere 9620RX is een zogenaamde Knicklenker en is voorzien van rupsbanden.

Wiking brengt van Claas de Torion 1812, de Xerion die zowel met wielen als met rupsaandrijving kan worden geleverd. Tenslotte komt er een Fendt 942 Vario die met 400 pk de top van het Fendt-gamma vormt. (BV)