Al het nieuws van Minichamps

Minichamps gaat in H0 door waar ze afgelopen jaar gestart zijn. De vloedgolf aan nieuwe modellen houdt nog niet op. Hoogtepunten zijn de BMW i3 en de Maserati GranTurismo, maar de verschillende Mercedessen (G-klasse oud en nieuw en AMG GT) en Porsches (van Macan en Cayenne via de Panamera Sport Turismo tot 911’s GT3RS en GT2) zijn niet minder welkom.

In 1:43 is verder minder nieuws te melden. Formule 1 auto’s van 2018, zoals de Red Bull en de McLaren, een McLaren Formule 1 toekomstvisie. Daarnaast verschijnt het hele startveld van de Formule E, die dan ook weer in 1:18 komen.

Verder gaat Minichamps lustig door met het uitbrengen van oudere modellen als Maxichamps. Al waarschuwen ze wel niet alle modellen te verwachten, want niet alle oude mallen zijn nog beschikbaar.

Ook nieuw van Minichamps: De Lancia Stratos in diverse versies. De auto van Max Verstappen van 2018 komt ook, in 1:18 en in 1:43.

Wat nieuws betreft komt Minichamps in 1:18 met de Mercedes-Benz 190 in allerlei uitvoeringen, zowel straat- als raceversies. Voorlopig zijn ze alleen nog als volledig witte prototypes te zien. Verder dikke raceversies van de Alfa GTA Bertone, BMW M4, Ford Escort uit de jaren tachtig en Opels Commodore A.

Op de stand van Minichamps staat weer een grote display met 1:12 modellen. Waren het in het begin alleen maar Porsches, nu volgen ook raceversies van andere merken. Dus er zit blijkbaar groei in de markt voor hele grote modellen.