Al het Ixo nieuws

Bij de stand van Ixo en PremiumX zien we zoals gebruikelijk veel van wat het bedrijf maakt voor diverse kioskseries. Een deel daarvan komt ook in de eigen collectie. Ook hier zien we een verschuiving naar grotere schalen, met veel aankondigingen in 1:18. Bijzondere keuzes daarbij bijvoorbeeld een Renault 11 in Rallye Monte Carlo-versie, de Audi quattro in oorspronkelijke versie. In 1:43 is noemenswaardig de actuele Fiat 124 Spider in verschillende kleuren, ook in een rallyeversie.

Nog een merk dat een hele collectie trucks brengt in schaal 1:43 is het Franse Ixo. Aan de bestaande modellen worden nu zes nieuwe toegevoegd, drie USA trucks en drie Europese. Om met de laatste te beginnen, de al leverbare Volvo F10 krijgt nu gezelschap van een FH12 Globetrotter 4×2 trekker. Verder komen er twee Mercedessen, een Actros uit 2002 en – nog leuker – een SK uit 1994.

Bij de Amerikanen brengt Ixo een Ford LTL-9000 uit 1978 en een echt klassieke International Harvester uit 1959. Beide al klassiekers. Dat geldt ook voor de Peterbilt 352 cabover uit 1979 die vroeger in flinke aantallen de highways bevolkten. Wel eentje om hebberig van te worden. Alle nieuwe trucks worden dit voorjaar leverbaar.