Al het greenlight nieuws

Bij GreenLight konden we 1:64 een aantal binnenkort te verschijnen modellen alvast in het echt bekijken. Aan nieuwe zaken valt te vermelden dat er een aantal nieuwe licenties binnen zijn waarmee het aanbod auto’s uit films en series verder uitgebreid kan worden. Denk hierbij aan aangekondigde modellen uit films als Christine en Vanishing Point, maar ook is er een samenwerking gestart met GarbagePailKids. Dit was een in de jaren ’80 in Amerika populaire speelkaartenserie en in samenwerking met GreenLight zullen nu nieuwe kaarten verschijnen. Bijbehorende auto’s zijn bekenden uit het assortiment, voorzien van kleuren met het thema van bijbehorende speelkaart. Een andere nieuwe serie is de Dually Driver Series, waarin verschillende pick-ups met dubbellucht op de achteras zullen verschijnen. Al bekend zijn de inmiddels vorige Ram 1500 en de Ford F-350 King Ranch van modeljaar 2018. Deze series zullen naar verwachting rond de zomer leverbaar worden.

Ook veel van de later dit jaar te verschijnen nieuwe modellen waren aanwezig als prototype. Dit zijn de civiele Plymouth Fury van modeljaar 1958 (de Christine-versie is al wel klaar), de 1970 Oldsmobile Vista Cruiser, een nieuwe versie van de Ford F-150 van de zesde generatie (jaren ‘70), de Ford F-150 van modeljaar 1992 (waarvan meteen drie varianten in ontwikkeling zijn) en de in 1:1 nieuwe Mack Anthem. Van die laatste wordt in 1:1 een speciale zwarte editie op de markt gebracht, die GreenLight ook op schaal uitbrengt. Maar helaas voor de verzamelaar: je moet de echte Mack kopen om het miniatuur te bemachtigen. Zowel van de 1:1- als 1:64-versie worden maar 500 stuks gemaakt. Gelukkig zal de Mack nog in vele andere varianten in het GreenLight-assortiment verschijnen.

In deel twee van de nieuwe Down on the Farm-serie met tractoren zal ook wat getrokken materieel verschijnen, in de vorm van een strobalenkar. Deze kan in ieder geval achter sommige pick-ups worden gekoppeld. Koppelen achter een tractor uit de modelserie was op de beurs opvallend genoeg niet mogelijk, maar wellicht dat de uiteindelijke productieversies van de tractoren nog van een functionele trekhaak worden voorzien.