Regio Veluwe (05)
Regio Veluwe (05)

Regio Veluwe | Prive collectie

Regio Veluwe, bijeenkomst 24 februari

Tsja, wat moet ik hier nu over schijven? Omwille van de privacy houden we het een beetje vaag. Wie iets meer wil weten over deze verzameling, kan altijd contact met Regio Veluwe opnemen. Via een van de bezoekers van onze regiobijeenkomsten zijn we in contact gekomen met de eigenaar van deze collectie.

Vanwege de privacy moesten bezoekers zich ook van tevoren aanmelden en er waren uiteindelijk achttien NAMAC-leden bij deze bijeenkomst. De ontvangst was uitermate hartelijk met koffie met iets lekkers en nadat het hek goed was afgesloten kon de bijeenkomst van start.

Het thema van de collectie is Mercedes-Benz in de ruimste zin van het woord. De collectie omvat een groot aantal 1:1 klassiekers. Er is een gigantische collectie miniaturen in allerlei schalen, een geweldige bibliotheek met allerhande naslagwerken en werkplaatsboeken. Zo stond er onder meer een plaatjesboek dat ik nog nooit had gezien. Thuis heb ik via Google het boekje opgezocht en trof het op Marktplaats aan: nu staat het hier in de kast. Er was ook ruimschoots aandacht voor allerlei aanverwante zaken als foto’s, speelgoed enzovoorts.

De eigenaar gaf een rondleiding, zoals dat ook in een museum gebeurt, waarbij er bij verschillende items wordt gestopt en uitleg wordt gegeven. Voor mijn gevoel moet de man een fotografisch geheugen hebben en enorm veel informatie hebben opgeslagen, gezien de verhalen en anekdotes die werden verteld.

Het was werkelijk fenomenaal en soms te bizar voor woorden wat er allemaal stond. Wat ons vooral heeft aangesproken, is de combinatie van alle genoemde items in deze collectie.
Als regio Veluwe hebben we op deze locatie een geweldige ochtend gehad en willen de eigenaar hartelijk danken voor zijn gastvrijheid.

Hans Nuis

Regio Veluwe (03)
Regio Veluwe (02)
Regio Veluwe (04)
Regio Veluwe (05)
Regio Veluwe (01)
Regio Veluwe (09)
Regio Veluwe (10)
Regio Veluwe (06)
Regio Veluwe (07)
Regio Veluwe (08)