Regio Veluwe (4)
Regio Veluwe (4)

Regio Veluwe | Palmen Barnfind Collectie

Op donderdag 12 oktober was Bart van den Acker te gast met een presentatie over de “Palmen Barnfind Collectie”. Tja, wat moet ik nu schrijven over die legendarische schuurvondst, die in ruim veertig jaar door de heer Palmen was opgebouwd? Bart was voorafgaand aan de kijkdagen door Aaldering uitgenodigd om te komen kijken naar een collectie van 230 zeldzame auto’s waarbij de eerste auto van de heer Palmen waarschijnlijk een Lancia B20 was. De enorme collectie auto’s is in alfabetische volgorde door Bart behandeld, waarbij het opviel dat er zelfs merken waren, waaronder het merk Benjamin, die niet bij Bart bekend waren.  Opvallend was dat er veel auto’s voorzien waren van een Nederlands kenteken.

De auto’s werden door de heer Palmen regelmatig gestart dit om te voorkomen dat de motoren vastliepen. Het grootste deel bevindt zich in niet gerestaureerde en originele staat. Bovendien werd er bijna niets verkocht en de collectie werd zelden aan iemand getoond, waarmee je kunt zeggen dat het een van de best bewaarde geheime autocollecties van Europa was.

Er valt nog wel meer te vertellen over deze collectie, maar ik kan alleen maar zeggen: kom eens naar een regiobijeenkomst en dan mis je zo’n mooie avond niet. Onze eerstvolgende en laatste bijeenkomst 2023 van regio Veluwe is op zaterdag 18 november bij British Car Parts Specialist – Imparts. Kijk voor informatie op de website https://www.imparts.nl/

Hans Nuis

Regio Veluwe (4)
Regio Veluwe (3)
Regio Veluwe (1)
Regio Veluwe (2)