Regio Veluwe Kolvenbach
Regio Veluwe Kolvenbach

Regio Veluwe | Kolvenbach

Regio Veluwe | Kolvenbach

Op zaterdag 26 maart was regio Veluwe op bezoek bij garage Daimler – Jaguar Kolvenbach in Boven-Leeuwen. Dit is buiten de regio Veluwe, maar het adres was ons getipt als een mooi bedrijf met een zeer gepassioneerde en enthousiaste eigenaar: Ben Kolvenbach. Hier was niets van gelogen. Het was een supergezellige ochtend die met een aantal aanwezigen uitliep naar de middag. De koffie met een heerlijk suikerbroodje uit Barneveld vielen goed in de smaak. Het koffiezetapparaat werd af en toe gereset, maar dat mocht de pret niet drukken.

Er waren veel prachtige verhalen, die door Ben smeuïg werden verteld. Met name over het racen met Jaguar XJ 13 op Zandvoort en Zolder kon hij mooi vertellen. Een keer in de vijf jaar begon hij met zijn team aan een nieuw project. Dat kon een restauratie zijn, maar ook de bouw van een voornamelijk zelf ontworpen prototype. Hij heeft een zeer lange ervaring en maakt zelf het liefst het met de hand onderdelen voor chassis en plaatwerk.

Uiteraard heeft hij ook veel verstand van (auto-)techniek. Ben heeft een leuk bedrijf, waar in de verschillende ruimtes nog veel ouderwetse metaalwerktuigen staan.

Na het praatje van Ben Kolvenbach raakten in de garage en op het buitenterrein enthousiaste groepjes NAMAC-leden druk met elkaar in gesprek en er werden talloze foto’s gemaakt. Het was een zeer geslaagde ochtend.

 

Op onze volgende regiobijeenkomst op donderdag 21 april komt Guillaume Evers iets vertellen over dioramabouw. Locatie: ORCA, Germanenlaan 360 in Apeldoorn, aanvang 19.30 uur.

Hans Nuis

Regio Veluwe Kolvenbach 5
Regio Veluwe Kolvenbach 4
Regio Veluwe Kolvenbach 2
Regio Veluwe Kolvenbach 12
Regio Veluwe Kolvenbach 3
Regio Veluwe Kolvenbach 11
Regio Veluwe Kolvenbach
Regio Veluwe Kolvenbach 1
Regio Veluwe Kolvenbach 9
Regio Veluwe Kolvenbach 7
Regio Veluwe Kolvenbach 8
Regio Veluwe Kolvenbach 6