Regio Veluwe 07
Regio Veluwe 07

Regio Veluwe | Guilaume Evers

Regio Veluwe | Guilaume Evers

Donderdag 21 april was Guillaume Evers op bezoek bij regio Veluwe om ons deelgenoot te maken van zijn ‘wondere wereld’. Guillaume bleek een innemende jongeman te zijn waar de aanwezigen met genoegen tot laat in de avond naar hebben geluisterd. Zijn presentatie over 3 inch dioramabouw was vanwege Corona al twee keer uitgesteld. Guillaume maakt geen gebruik maakt van digitale middelen. Wat zo mooi is: Guillaume maakt van niets iets.

Guillaume was in zijn jeugdjaren al erg zuinig op zijn miniaturen en hij heeft dat na zijn tienerjaren weer opgepakt. De oude modellen kwamen weer tevoorschijn en de collectie werd met name uitgebreid met Franse miniaturen in schaal 1:43. Zijn voorliefde voor filmauto’s ontstond in Hollywood en in België maakte hij kennis met het merk Greenlight. De combinatie filmauto’s en Greenlight miniatuurauto’s bleek een gouden greep. Eén van de diorama’s die Guillaume heeft gebouwd, is gebaseerd op film the Walking Dead en ter decoratie worden hierin Greenlight minituren gebruikt.

Er zijn ook diorama’s waarin Matchbox, Hotwheels en Majorette modellen zijn gebruikt. Deze modellen worden helemaal uit elkaar gehaald en bewerkt met een hamer en roestverf. Guillaume kan in zijn dioramabouw van alles gebruiken, zoals verpakkingsmateriaal, spijkers, ijzerdraad, ijslolly-stokjes, geribbeld papier van beschuitverpakking et cetera. Dat is materiaal dat anders in de container verdwijnt, maar het ligt klaar voor een plaatsje op een van zijn maquettes. Het was een enerverende avond met een enthousiast verteller die de aanwezigen niet hadden willen missen. Het is altijd leuk als bezoekers van een regio-avond wat eigen modellen meenemen. Zo had Jan van den Bor een aantal bouwplaat garagemodellen meegenomen. Zoiets maakt een dergelijke avond alleen maar leuker.

Jammer dat er vanuit onze regio ‘slechts’ negen mensen deze avond hebben bezocht. Persoonlijk gezien zou ik graag wat meer leden op zo’n avond willen zien, niet alleen de vertrouwde gezichten, maar het zou mooi zijn als we ook eens wat nieuwe mensen mogen verwelkomen. Het is gebleken dat een regio-ochtend meer bezoekers aantrekt dan een regio-avond. Ik zou weleens willen weten / horen van leden waarom dit is. Laat maar horen via j.nuis@kpnmail.nl en wanneer u een idee heeft voor een avond- of ochtend-activiteit hebt dan zijn we ook geïnteresseerd.

 

Hans Nuis

Regio Veluwe 12
Regio Veluwe 03
Regio Veluwe 01
Regio Veluwe 09
Regio Veluwe 13
Regio Veluwe 04
Regio Veluwe 05
Regio Veluwe 06
Regio Veluwe 08
Regio Veluwe 02
Regio Veluwe 10
Regio Veluwe 07