Regio Utrecht 1
Regio Utrecht 1

Regio Utrecht | Visscher Classique

Op zaterdag 4 februari zijn we met veertien personen voor een regio-excursie naar Visscher Classique in Buren geweest. We werden ontvangen door Henk Visscher die het een en ander over zijn leven vertelde en hoe het museum tot stand was gekomen. Een aantal jaren geleden is hij begonnen klassieke personenwagens, brommers en een aantal motoren te verzamelen. Miniaturen verzamelen deed hij al!

Klassieke auto’s vragen om ruimte, vooral als het er behoorlijk veel zijn. Joh. van ’t Zand had aan de overkant van zijn pand nog een oude productiehal staan. Deze is omgebouwd tot museum en daar staan nu zo’n 120 auto’s, brommers en motoren. Er staan ook twee bergingswagens van Joh van ’t Zand en van hem zijn er ook vitrines met miniaturen. Er is tevens is er een vergaderruimte waar 120 mensen in kunnen en een restaurantje waar je een kopje koffie/thee of de lunch kunnen gebruiken.

We hebben allemaal een geweldige ochtend beleefd. Na afloop zijn we nog in de winkel ‘Burense Miniatuur Cars’ van Joke Koppen geweest. We zijn gastvrij en vriendelijk onthaald en er is een ruime keuze in modellen in bijna alle schalen. (JK)

Regio Utrecht 1
Regio Utrecht 6
Regio Utrecht 5
Regio Utrecht 4
Regio Utrecht 3
Regio Utrecht 2