Regio Veluwe 08
Regio Veluwe 08

Regio Veluwe | Aalt van de Mheen

Klassieke trucks bij Aalt van de Mheen

Op zaterdag 11 februari was de regio Veluwe te gast bij Aalt van de Mheen in Ermelo. Dat contact is ontstaan via de verzamelaar van 1:1 auto’s die zich ‘oud ijzerboer” noemt (zie verslag 25 juni 2022).

De ontvangst was om half tien met koffie, een soesje en een lekkere plak cake. Een groep van ruim 15 mensen had zich opgegeven voor dit bezoek, de bekende gezichten waren aanwezig.

Aalt is groot geworden in de horeca en zijn grootvader is ooit op de huidige locatie gestart met het bedrijf dat uiteindelijk is uitgegroeid tot een grote partner in de horecawereld. Aan die start van zijn grootvader herinnert een prachtige foto met een man op een bakkersbakfiets. Er is ook nog een foto waar onder meer het ouderlijk huis op staat, waar het allemaal is begonnen. In de afgelopen jaren is een groot aantal verbouwingen uitgevoerd met als resultaat het huidige pand. Op deze ruime locatie staat een aantal mooie vrachtwagen-oldtimers opgesteld en er is nog wel meer ruimte. Het pand is nu bovendien voorzien van een soort van bruin café met prachtige openslaande deuren en een gebrandschilderd raam waar we werden ontvangen. Dat is echt een mooie mancave.

Er staan vijf vrachtwagens. De Scania is volgens Aalt van alles wat: een L76-chassis met een 110 super motor en geen originele cabine. We zien twee DAFs, een T 2400 DK 370 met oplegger die heeft gereden voor Van Maanen uit Zwartebroek en een zogenaamde ‘kikker’-DAF met een slaapcabine. Tot slot staan er twee Volvo´s: NB 88-44 is een model uit 1972 en de tweede is van 1974, beiden met een motor van 260 PK. Bovendien staat er een enorme Peterbilt, waarmee klussen voor bevriende relaties worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om een shovel of kraan op een gemakkelijke manier naar een andere locatie te vervoeren.

Het was een gezellige en interessante ochtend die werd afgesloten met een praatje van Jan en de overhandiging van een NAMAC boek. Voor wie nog wat wilde na-kletsen was er nog koffie. Jan, Ton en Peter dank voor de foto’s van deze bijeenkomst.

Onze volgende regiobijeenkomst is op zaterdag 15 april bij transportbedrijf de Haan in Nijkerk. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt te zijner tijd via de mail.

Hans Nuis

Regio Veluwe 08
Regio Veluwe 06
Regio Veluwe 03
Regio Veluwe 04
Regio Veluwe 07
Regio Veluwe 05
Regio Veluwe 01
Regio Veluwe 09
Regio Veluwe 02