Tekno (01)
Tekno (01)

Regio Utrecht | Tekno

Op zaterdag 17 februari waren we als Regio Utrecht te gast bij Tekno. Om 12.00 uur werden we hartelijk ontvangen door Wesley. Tot 13.00 uur kon iedereen binnen druppelen en die tijd werd door velen benut om door het aanbod onderdelen en B-keuzes te neuzen, of gewoon nieuwe modellen te kopen. Het museum waar Tekno- en Lion Toys-modellen staan werd goed bezocht.

Om 13.00 uur was iedereen gearriveerd en begon Wesley met het voorstelrondje. Hij werkt hier nu twee jaar als verkoper van modellen. Dat verkopen begint met het contact met de klant. Om de tafel zitten, foto’s van het te maken model bekijken, details bespreken. Daarna wordt het op papier gezet in de vorm van een tekening en de klant wordt gevraagd of zijn wensen goed zijn vertaald. De klant geeft nu ook aan of er een certificaat bij het model komt, of niet. Er wordt ook vooraf afgesproken hoeveel exemplaren er gemaakt mogen worden.

Hierna gaat het proces in China beginnen. Dat betekent gieten, ontbramen van de onderdelen, spuiten, assembleren, nakijken van het model en daarna inpakken. Het transport in een zeecontainer op de boot duurt ongeveer zes weken. Bij Tekno zitten vijf á zes mensen die dagelijks bij de binnengekomen modellen opnieuw een kwaliteitscontrole uitvoeren. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. De klant voor wie de auto is gemaakt, wordt uitgenodigd en deze krijgt het gemaakte model dan voor het eerst te zien. Is de klant tevreden, dan zijn ze bij Tekno ook tevreden.

Voor de loterij had Tekno een model beschikbaar gesteld. Dit werd door een Namac-lid met een glimlach in ontvangst genomen.

Met vriendelijke groet,

Richard Kompier en Jaap Kersbergen

Tekno (05)
Tekno (04)
Tekno (02)
Tekno (03)
Tekno (01)