Regio Utrecht | Mercedes-Benz museum

Regio Utrecht | Mercedes-Benz museum | Nico Ockhuijsen

Op een koude, maar zonnige zaterdagochtend zijn wij met 19 mannen en 1 vrouw op bezoek geweest bij Nico Ockhuijsen te Eemnes om zijn verzameling Mercedes-Benzen te bekijken. Na de koffie met een plak cake werden we rondgeleid door Nico zelf.

Verbazingwekkend wat Nico aan auto’s heeft verzameld, van het begin van het Mercedes-Benz tijdperk tot en met recente modellen. Aan iedere Mercedes-Benz die hij in zijn bezit heeft, zit een verhaal vast dat hij met veel passie aan ons vertelt. De auto’s die wij hebben mogen bewonderen, vormen nog maar een deel van zijn collectie. De rest staat aan de andere kant van de haven, in nog twee verschillende loodsen.

Nico heeft een uitstekende band met Mercedes-Benz in Stuttgart. Hij wordt daar regelmatig uitgenodigd voor verschillende evenementen. Minimaal één keer per jaar komt er een delegatie uit Duitsland op bezoek bij Nico met genodigden van de fabriek.

De auto’s zijn allemaal in originele staat en voor 90% zo gekocht van particuliere eigenaren. Zodra  een auto wordt gekocht, gaat deze voor controle naar de werkplaats. Hier wordt de auto op ieder onderdeel bekeken en schoongemaakt, waarna de complete auto wordt ingespoten met wax.

Nico heeft ons ruim twee uur rondgeleid met al zijn verhalen en ter afsluiting hebben wij een groepsfoto gemaakt. Helaas kon Jaap Kersbergen er niet bij zijn, maar voor hem wordt nog een bezoek voor geregeld op een later tijdstip.

Richard Kompier