Regio Utrecht 002
Regio Utrecht 002

Regio Utrecht | Schenk Transport

Op zaterdag 20 april was regio Utrecht met vijftien leden te gast bij Schenk Transport in Alblasserdam. We zijn hartelijk ontvangen door de heer Arjan Schenk.

Het bedrijf is opgericht door zijn opa. Het bestaat volgend jaar 100 jaar en het predicaat ‘Koninklijk’ is al aangevraagd. Momenteel is 70% van de aandelen verkocht aan een investeringsmaatschappij en het restant is in het bezit van Arjan en zijn broer. Ze hebben wel kinderen, maar die hebben geen interesse in het bedrijf.

Schenk heeft vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Behalve in Duitsland gebeurt het onderhoud van de 1.000 voertuigen in eigen huis, dus ook van alle tankopleggers. Schenk heeft verdeeld over de vier landen 1.900 personeelsleden. Ze vervoeren smeeroliën, benzine, diesel, lpg, waterstof, voedsel en chemie (gassen). Er zijn ook wagens gestationeerd bij de diverse opdrachtgevers. Deze worden met chauffeur door die bedrijven ingepland. Schenk heeft zelf veertig planners in dienst.

Het grootste deel van de vloot bestaat uit Volvo’s. Daarnaast rijden er ook DAFs, Scania’s en een enkele Mercedes-Benz rond. De trucks gaan gemiddeld zeven jaar mee en hebben dan tussen de 300.000 en 1.000.000 kilometers gereden. Na de presentatie hebben we uitleg gekregen over het onderhoud en dat werd verteld in de garage. Nadat we foto’s hebben gemaakt op het terrein zijn we naar de loods gegaan waar een aantal oldtimers staat.

Nadat we die hadden bekeken, hebben we afscheid genomen van Arjan en hem daarbij een promotiemodel van de NAMAC overhandigd. Gerbert Brouwer heeft voor ons de ‘ingang’ bij Schenk verzorgd en aan hem hebben we een Citroën Berlingo van de NAMAC met het Regio Utrecht-logo overhandigd. Het was een gezellige en leerzame dag.

Met vriendelijke groeten, Richard en Jaap

Regio Utrecht 002
Regio Utrecht 001
Regio Utrecht 003
Regio Utrecht 004