OORKONDE 1 Alex van de Wetering Artitec streekbus
OORKONDE 1 Alex van de Wetering Artitec streekbus

Winnaars Miniatuurauto van het Jaar gehuldigd

De uitslag van de Miniatuurauto van het Jaar-verkiezing is inmiddels ruimschoots bekend. Het is traditie dat we de makers van de winnende modellen in de diverse categorieën eren met een fraaie oorkonde, die voor promotionele doeleinden mag worden gebruikt.

Daarvoor moeten die oorkondes natuurlijk wel persoonlijk worden overhandigd. In het verleden gebeurde dat vrijwel consequent op de Internationale Spielwarenmesse in Neurenberg. Tegenwoordig staan lang niet alle fabrikanten/merken meer op die beurs en dus moet er in veel gevallen een passende oplossing worden gevonden. Dat is intussen allemaal gebeurd.

OORKONDE 1 Alex van de Wetering Artitec streekbus

Algemeen winnaar is het Nederlandse merk Artitec, met hun zeer geslaagde streekbus in 1:87. Uiteraard won dit model ook de categorie ‘1:87 bedrijfsauto’s’. NAMAC-PR-man Dik Som reikt de oorkonde uit aan Alex van de Wetering, die bij Artitec verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling van hun modellen.

OORKONDE 2 Matthias Frank Brekina PCX87 PCX87 Volvo 343

De categorie ‘1:87 Personenauto’s’ is gewonnen door de Volvo 343 van PCX87, een merk dat verwant is aan Brekina. Voorzitter en tevens 1:87-specialist Bert Siegersma overhandigt de oorkonde aan Matthias Frank van Brekina.

OORKONDE 3 Stance Hunters 3inch Bartoletti

De categorie ‘3-inch’ is overtuigend gewonnen door de prachtige Ferrari racewagentransporter, een Fiat 642 met Bartoletti opbouw, van het vrijwel onbekende Chinese merk Stance Hunters. Hier rijkt onze 3-inch-specialist Niels Janson de oorkonde uit aan Wong Hiu Kit van Stance Hunters.

OORKONDE 4 Janet Miedema Rialto

Een DAF heeft altijd al een streepje vóór en bovendien is het prachtig wat het Nederlandse merk Rialto Models heel kleinschalig aan niet zo voor de hand liggende auto’s maakt. De DAF 30 Coupé, waarvan er in het echt maar één heeft bestaan, is daarvan een goed voorbeeld. Hoofdredacteur Bart van den Acker overhandigt hier de oorkonde aan Janet Miedema van Rialto voor de categorie 1:43 Personenauto’s.

OORKONDE 5 Mr X Bburago RedBull RB16B

Het tegenwoordig Chinese Bburago won de categorie ‘1:43 race & rally’. In Neurenberg heeft voorzitter Bert Siegersma de bijbehorende oorkonde overhandigd aan een vertegenwoordiger van Bburago, maar in de hectiek van de beurs is de naam en de functie van deze Bburago-medewerker verloren gegaan.

OORKONDE 6 Mark Asbreuk en Jaap van Dijk Morris Commercial Matrix

Voor het eerst bracht Matrix een vrachtwagen uit, in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen 1:43/50’ en hun Morris Commercial ging er meteen met de overwinning vandoor. Het was ‘feest’ bij Matrix, want met de 1:18 Volvo PV444 van hun tweede merk Cult Scale Models won men ook de categorie ‘Grote schalen personenauto’s’. Jaap van Dijk (midden) en Mark Asbreuk ontvingen dus twéé oorkondes, waarvan de eerste hier wordt overhandigd door hoofdredacteur Bart van den Acker.

OORKONDE 7 Martin KosmannModelissimo CMR Jaguar D type

CMR is een merk van het Duitse ‘Modelissimo’. Hun fraaie Jaguar D-type in 1:18 won de categorie ‘Grote schalen race & rally’. Voorzitter Bert Siegersma geeft hier in Neurenberg de oorkonde aan Martin Kossmann van Modelissimo.

OORKONDE 8 FrCderic Guilier Ottomobile Peugeot 404 pickup2

Midden in de drukte op de beurs in Neurenberg krijgt Fréderic Guillier van Otto mobile van voorzitter Bert Siegersma de oorkonde voor de overwinning van de Peugeot 404 pick-up van het Franse merk in de categorie ‘Grote schalen bedrijfsvoertuigen’.