tvr grantura le mans 1962 1
tvr grantura le mans 1962 1

Een TVR in Le Mans

(TVR Grantura Le Mans 1962, Race Spirit Models, Schaal 1:32, Slotcar)

Het Franse slotcarmerk Race Spirit Models brengt een bijzonder racewagen op de slotcarbaan. Het merk TVR is in de slotcarwereld best zeldzaam, terwijl het Britse sportwagenmerk veel bijzondere voertuigen met fraaie namen produceerde. De TVR Grantura was de eerste in een lange lijn. Het debuut was in 1958 en de auto werd ieder jaar verbeterd. De laatste upgrade was in 1967, tevens het laatste productiejaar. In 1962 werden twee aangepaste TVR Grantura’s Mk3 naar de 24-uursrace in Le Mans gestuurd. Het succes van deelname was nogal povertjes.

Deze TVR met startnummer # 31, ingeschreven voor de coureurs Peter Bolton en Ninian Sanderson is de enige TVR die ooit deelnam op Le Mans. Het resultaat was dramatisch. Na drie ronden liep de motor heet door een lek in het koelsysteem en binnen een uur viel de TVR uit. Saillant detail is dat de reserve-auto met # 65 niet werd ingezet. Deze was ingeschreven voor Rob Slotemaker en de Engelse coureur Ted Lund.

Het Franse merk maakt alleen de Grantura # 31. De TVR is “RTR”, dus klaar om te racen. Hij heeft een instelbare bodemplaat en daarmee een strak rijgedrag. Het totaal ziet er goed uit. Het lakwerk en de decoratie zijn dik in orde en de velgen zijn schitterend. De prijs is 204 Euro en het model is via het internet te bestellen. (BSi)

tvr grantura le mans 1962 1
tvr grantura le mans 1962 3
tvr grantura le mans 1962 4
tvr grantura le mans 1962 2