3 inch Hot Wheels Polestar 2
3 inch Hot Wheels Polestar 2

Polestar Design Contest 2024 in samenwerking met Hot Wheels

(Polestar, Hot Wheels, 3-inch)

Polestar organiseert sinds 2020 een Design Contest. Daarbij kunnen ontwerpers, zowel professionals als studenten, hun ontwerpideeën insturen. Het meest bekende resultaat is misschien wel de Polestar Synergy, die werd uitgewerkt tot echte conceptcar en zo te zien was op onder andere de IAA in München. Polestar ziet de Design Contest als een podium voor (aanstormend of bestaand) designtalent.

Nieuw is dat Polestar voor de editie van 2024 samenwerkt met Hot Wheels. Met enig voorbehoud zal het winnende ontwerp worden uitgebracht als Hot Wheels-auto, gewoon voor in het reguliere assortiment. Het genoemde voorbehoud is dat het winnende ontwerp geschikt moet zijn om te vertalen naar een gegoten metalen 3-inch Hot Wheels-model. Daarvoor wordt net als vorig jaar samengewerkt met het designteam van Polestar. Na een voorronde krijgen de potentiële winnaars coaching van de Polestar-designers.

Vorig jaar waren er meer dan 600 inzendingen. Half april sluit de inzendtermijn en eind dit jaar zien we het eindresultaat van de Polestar Design Contest 2024. (NJ, foto’s: Polestar)

3 inch Hot Wheels Polestar 1
3 inch Hot Wheels Polestar 2