Milieuvriendelijk

Nee, die discussie over elektrisch aangedreven auto’s gaan we nu niet voeren. Elektrisch aangedreven auto’s spelen wel een grote rol bij het laatste Matchbox-nieuws. Matchbox komt met de nieuwe Tesla Roadster, maar dat is eigenlijk niet eens het grootste nieuws. Dat zijn namelijk de productie en verpakking van het model.

 

Sinds enige tijd zijn de Matchbox-modellen voor 99% geproduceerd met gerecyclede materialen en dat volgens Matchbox ook nog op CO2-neutrale wijze. Daar komt nu ook een milieuvriendelijke verpakking bij. Geen karton met plastic blister meer, maar een doosje van duurzaam karton en biologisch afbreekbaar materiaal. De foto’s spreken voor zich. De nieuwe verpakking heeft bovendien verrassend veel weg van een luciferdoosje. Hé, waar komt dat nou bekend van voor?

 

De nieuwe verpakking wordt geleidelijk ingevoerd. Als eerste krijgen de huidige Matchbox-modellen die in 1:1 een (deels) elektrische aandrijving hebben het nieuwe doosje. Verder wordt het Matchbox-tankstation op termijn uitgebreid met een laadpunt voor deze auto’s. Het is bijna alsof we het over de 1:1-wereld hebben. (NJ)