3 inch Majorette Citroën HY
3 inch Majorette Citroën HY

Majorette viert 60-jarig jubileum met veel nieuwe modellen

(diverse, Majorette, 3-inch)

Recent lieten we al zien dat Majorette het 60-jarig jubileum van zijn autoproductie viert met een speciale set. Blijkbaar zijn er nog veel meer speciale uitgaven. Op Instagram toont Majorette in totaal zeven individueel verkochte modellen met speciale opdruk. Daarbij gaat het om zes modellen in de reguliere serie en vijf in de Premium-serie met iets meer details. Tussen de bekende auto’s zitten opnieuw ook een paar volledig nieuwe.

In de reguliere serie zijn dat een Citroën HY en een Mercedes-Benz S-Klasse W116. De S-Klasse is een nieuwe ontwikkeling en geen heruitgave van de W116 die Majorette lang geleden al uitbracht. De Citroën is sowieso een volledig nieuw model, uitgevoerd als foodtruck met te openen zijklep. Als 60 Years-uitgave zijn deze modellen bedrukt met een historisch Majorette-logo. Van de HY is ook al een reguliere uitgave gepresenteerd: een besteluitvoering in de bekende Service Citroën-kleuren. Volgens het bijschrift van Majorette kan daarbij juist de klep aan de achterzijde open, dus het is dan een geheel andere mal dan de foodtruck. Het nieuwe model in de Premium-serie is de nog altijd populaire Nissan Skyline GT-R R34, die een te openen motorkap lijkt te hebben.

Dan zijn we er nog steeds niet, want tot slot presenteert Majorette ook nog een moderne versie van de BRM-raceauto die men in de beginjaren van het merk maakte, al wordt het model tegenwoordig simpelweg Race Car genoemd. Het model is gelijk in zes kleuren gepresenteerd. (NJ, foto’s: Majorette)

3 inch Majorette Citroën HY
3 inch Majorette Nissan Skyline
3 inch Majorette 60 Years 2
3 inch Majorette 60 Years 1
3 inch Majorette BRM 2
3 inch Majorette BRM 1