164 Mini GT Hyundai Elantra N 1
164 Mini GT Hyundai Elantra N 1

Hyundai gaat sportief, samen met Mini GT

(Hyundai Elantra N, Mini GT, 1:64)

Hyundai werkt hard aan een sportiever imago. In 2016 is zelfs een aparte afdeling opgezet voor de ontwikkeling van sportieve modellen: Hyundai N. Dat is geen plagerige verwijzing naar BMW’s M, maar naar zowel Namyang als de Nürburgring. Het eerste is de formele oprichtingsplaats van de sportafdeling, het tweede is waar de toekomstige auto’s uitgebreid worden getest. Inmiddels zijn ook de nodige Hyundai N-modellen op de markt verschenen.

Met uitzondering van een aantal rallyauto’s en soms een Welly-model in een wat ongebruikelijke schaal, zie je maar weinig Hyundai’s in miniatuur. Mini GT brengt daar verandering in en komt met de huidige Hyundai Elantra in N-uitvoering. Er is keuze uit diverse kleurvarianten. Binnenkort volgt ook de Hyundai Kona N, die bij ons in 1:1 niet wordt geleverd. Onder meer Tom’s Modelauto’s heeft ze in huis.

Deze Hyundai N-modellen lijken een fabrieksopdracht te zijn, want Hyundai maakt er op zijn wereldwijde online-kanalen reclame voor. Het lijkt om precies te zijn een opdracht van Hyundai USA, gezien de keuze voor alleen de Elantra en Kona. De i20 N en i30 N worden namelijk niet in Amerika geleverd. Een opvallende afwezige is de Veloster N, maar daarvan is de productie dit jaar gestopt. Toch lijkt het niet uitbrengen ervan een gemiste kans, want aan de reacties op social media te zien is er juist vooral veel vraag naar die Veloster… (NJ)

164 Mini GT Hyundai Elantra N 1
164 Mini GT Hyundai Elantra N 2
164 Mini GT Hyundai Elantra N 3
164 Mini GT Hyundai Elantra N 5
164 Mini GT Hyundai Elantra N 3