164 Xcartoys Citroen Fukang AXC 1
164 Xcartoys Citroen Fukang AXC 1

(G)een Citroën ZX in 1:64

(Citroën Fukang AXC, Xcartoys, 1:64)

Xcartoys heeft nog altijd geen officieel verkoopkanaal in Europa, maar vanwege de interessante modelkeuzes heeft de fabrikant toch al regelmatig een vermelding gekregen in deze rubriek. Ook nu weer, want de afgelopen tijd heeft het merk niet stilgezeten. Naast een hoop alledaagse moderne Chinese auto’s kwam Xcartoys recent ook met twee Europese youngtimers.

Een daarvan is deze Citroën Fukang AXC, een van de vele Chinese versies van de Citroën ZX. Als ik het goed begrijp zie je hier faceliftmodeljaar 2004, die in grote lijnen eigenlijk alleen van de Europese versie afwijkt door de andere achterlichten en typeaanduiding. Kortom, het miniatuur is ook interessant voor wie de Chinese carrière van de ZX niet boeiend vindt. Zeker voor de prijs van ruim een tientje is het een keurige weergave. Er is ook een rode taxiversie met zwarte bumpers en stalen velgen.

De andere Europese youngtimer is de tweede generatie Volkswagen Jetta, al gaat het daarbij dan wel om een later Chinees faceliftmodel. Ofwel, het is niet de Jetta zoals wij die kennen. (NJ)

164 Xcartoys Citroen Fukang AXC 1
164 Xcartoys Citroen Fukang AXC 2
164 Xcartoys Citroen Fukang AXC 3
164 Xcartoys Citroen Fukang AXC 4