Duitse busjes uit Azië

(Mercedes-Benz Vito, Volkswagen Caddy & Volkswagen Transporter, TINY, 1:64)

Recent breidde de Hongkongse miniatuurfabrikant TINY het assortiment uit met een aantal volledig nieuwe ontwikkelingen. Het gaat om een Volkswagen Caddy van het inmiddels vorige model, de huidige Volkswagen Transporter en de huidige Mercedes-Benz Vito. Van alle auto’s rijdt het 1:1-voorbeeld rond in Hongkong, al kan de neutraal zwarte Mercedes met een beetje fantasie ook een Brits busje zijn.

Stuk voor stuk keurige modellen, met enkele te openen delen. Niet zichtbaar op de foto is dat de Caddy en de Vito zijn voorzien van soepele vering. Dat de Caddy zo ‘zwaar beladen’ is, lijkt mij exemplarisch. Let ook op de schuifdeur van de Transporter, hoe die mooi dicht langs de carrosserie schuift.

Opvallend genoeg zijn zowel de Caddy als Vito een doublure met het aanbod van Era Car, maar er zijn genoeg verschillen tussen de modellen. Vergelijking in het kort: die van TINY zijn net iets strakker en er zijn uitsluitend varianten naar Hongkongs voorbeeld. Era Car biedt daarentegen meer te openen delen, in die zin meer details en biedt ook veel meer verschillende uitvoeringen. Goed nieuws voor de verkrijgbaarheid: Tom’s Modelauto’s heeft TINY voortaan in het vaste aanbod opgenomen. (NJ)