Dubbele primeur voor Inno64

(Honda City Turbo & Honda Motocompo, Inno64, 1:64)

Je rijdt met je handig compacte stadsauto naar de rand van het drukke stadscentrum. Daar parkeer je de auto, open je de achterklep, haalt daar een opvouwbare scooter uit en daarmee rij je het laatste stukje naar je bestemming. Dat klinkt als een heel hedendaags concept, maar Honda bracht het in 1981 al in de praktijk. Je kon de Honda City namelijk in één keer samen kopen met de Honda Motocompo, een opvouwbare scooter dus, die precies in de bagageruimte paste.

Inno64 komt nu met dit erg leuke setje: de Honda City in dikke Turbo-uitvoering en inclusief zo’n Motocompo. Een dubbele primeur voor Inno64: voor het eerst maken ze een tweewieler en voor het eerst is de auto uitgevoerd met te openen delen. Zowel motorkap als achterklep van de Honda City kunnen open en dat met zeer strakke sluitnaden. Dat terwijl de Honda niet eens zozeer duurder is dan andere Inno64-modellen. Complimenten!

Er zijn ook al allerlei andere kleur- en uitvoeringsvarianten, inclusief een (fictieve) politie-uitvoering en een raceversie. Tom’s Modelauto’s heeft ze allemaal. (NJ)