Neurenberg nieuws van Majorette

Majorette heeft dit jaar best veel nieuws. Allereerst zijn er drie nieuwe series: Porsche Edition, Formula E en Color Changers. De inhoud van de series spreekt voor zich: een uitgebreid aanbod Porsches (nieuw en klassiek), auto’s van liefst twaalf Formula E-teams en auto’s met speciale lak die onder invloed van warmte of kou van kleur verandert. Bij de Porsche-serie hoort ook een grote Porsche-testbaan, gebaseerd op de testbanen waar in 1:1 nieuwe modellen op worden getest. Verder is er nog een Porsche in een schaal die iets groter is dan 1:18. Dat is al een speelgoedauto op zich (met geluid), maar er kunnen ook maximaal negen 3-inch-Porsches in opgeborgen worden.

Nieuw is ook een voetbalclubserie, vernoemd naar de betreffende clubs. Men trapt af met FC Bayern München, maar er volgen meer voetbalclubs, ook van buiten Duitsland, maar Nederlandse clubs zitten nog niet in de planning.

Er zijn natuurlijk ook de nodige volledig nieuwe auto’s. In de ‘eenvoudige’ Street Cars-serie zijn dat bijvoorbeeld een flink uitgebouwde Chevrolet Camaro, Ford GT, Hyundai i30N, Lamborghini Centenario, de nieuwe Opel Corsa (was al leverbaar via de webshop van Opel, maar nu ook in het gewone aanbod) en de huidige Suzuki Jimny.

In de Premium Serie met te openen delen zien we als nieuwkomers de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Bentley Continental GT V8 S, de uitlopende Chevrolet Corvette, de Kia Stinger, Lamborghini Huracán Avio, Range Rover Evoque, Nissan GT-R, Nissan GT3 (geheel nieuw model t.o.v. bestaande GT-R), Peugeot 508 SW en de nieuwe Porsche Cayenne.

Verder zijn er hier en daar nog wat nieuwe kleuren giftsets en race-uitvoeringen van bestaande modellen. Daarover gesproken: de WRC-serie zal dit jaar nog worden uitgebreid met de Toyota Yaris WRC, maar die kon men nu nog niet laten zien. Hetzelfde geldt voor de Lamborghini Sian, die in de Deluxe Serie zal verschijnen. (NJ)