Majorette in 2021

Het Majorette-nieuws voor 2021 kwam te laat voor ons Spielwarenmesse-overzicht van dit jaar, maar dat de laatste 2020-modellen nu leverbaar zijn is een mooie gelegenheid om alsnog de plannen voor het komende jaar door te nemen.

Zo is er de nieuwe serie Tune-Up’s. Je koopt een doosje met daarin een auto, een bodykit, een accessoire, een verzamelkaartje, een verzameldoos en een flyer met daarop alle modellen uit de serie. De bodykit en accessoires zijn heel eenvoudig te monteren en weer te verwijderen. Er zijn achttien modellen (bekend uit het reguliere aanbod), maar welke er in het doosje zit is een verrassing.  Eén van de achttien modellen is volgens Majorette “zeer zeldzaam” om tegen te komen. Dat is voor de verzamelaar sowieso de meest interessante, want het zeldzame model is een Toyota GT86. Een volledig nieuw model in het Majorette-aanbod, dat nog niet is aangekondigd voor andere series.

Ook nieuw is de Construction-serie met daarin allerlei zwaar materieel van Volvo. Denk aan allerlei uitvoeringen van de Volvo FMX, maar ook voertuigen als de A60H (knikdumper), L350H (wiellader) en EC950E (graafmachine). Gezien het fit-to-box-principe van Majorette zitten deze modellen qua schaal in de buurt van 1:87.

In de serie Porsche Edition verschijnen natuurlijk nieuwe uitvoeringsvarianten, maar ook een volledig nieuw model. Dat is de bekende racewagen 917, waarvan de grote motorkap geopend kan worden. Heel modern is juist de Porsche Taycan Turbo S, die zelfs meerdere te openen delen heeft. De Porsche 917 komt overigens ook voor in andere Majorette-series, zoals Vintage en Racing.

In de gewone serie met straatauto’s zien we (afgezien van nieuwe kleuren) de Audi A1 Sportback, Chevrolet Camaro ZL1, Peugeot 208 en Suzuki Swift Sport. Van alle het huidige model, behalve de Camaro. Die is van het vorige model als je facelifts meerekent. Daarmee is dat dus ook een andere Camaro dan die al in het Majorette-aanbod zit.

In de Premium-serie iets ‘luxer’ uitgevoerde straatauto’s is er nog meer nieuws: Brabus G63S, McLaren Senna, Land Rover Defender 90, Mercedes-AMG A 35 4Matic, Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain, Toyota GR Supra en de Volvo V90. Ook hier van alles het huidige model.

Liever iets klassieks? De Vintage-serie wordt uitgebreid met de Lamborghini Countach en Toyota 2000GT. Bij de Lamborghini gaat het om een volledig nieuw model, dus geen heruitgave van de Countach van vroeger.

In de Deluxe-serie is de vorig jaar aangekondigde Lamborghini Sián er nu daadwerkelijk, aangevuld met een Bugatti Chiron. (NJ)