Cybertruck

Hot Wheels werkt blijkbaar steeds inniger samen met 1:1-fabrikanten. Eerder presenteerde het bijvoorbeeld al samen met Jaguar de gefacelifte F-Type. Ook met Tesla heeft men goede banden. Alle productiemodellen van het merk verschenen al in 3-inch en daar wordt nu voor het eerst een conceptcar aan toegevoegd: de Cybertruck.

Net als bij de Jaguar is de schaal ook deze keer exact 1:64 en is het een net even ander soort model dan we van Hot Wheels gewend zijn. De miniatuurversie is namelijk net als het origineel volledig elektrisch aangedreven. Na 15 minuten is de batterij volledig opgeladen, wat goed is voor 20 minuten rijplezier. Dat rijden gaat met behulp van de meegeleverde RC-controller. Je kunt hem dus op afstand bestuurd over de bekende oranje Hot Wheels-baan laten knallen.

Op de website van Mattel Creations is de 1:64 Cybertruck alvast te bestellen voor 20 dollar, waarna je hem overigens pas in december 2020 in handen hebt. Hot Wheels brengt overigens ook een op afstand bestuurbare Cybertruck uit in de schaal 1:10, maar die is nu al uitverkocht. Net als bij de echte kan je je aanmelden voor een wachtlijst… (NJ)