F1 Legends bij Louwman

Louwman Museum

In het Louwman Museum in Den Haag wordt nu de unieke expositie ‘F1 Legends’ gehouden. In de centrale hal staan acht historische Formule 1-auto’s uit de jaren vijftig en zestig, waarvan liefst vijf daadwerkelijk de Grand Prix in Zandvoort hebben gewonnen. Dus niet ‘zo’n auto’, maar echt dit specifieke exemplaar.

De NAMAC is bij deze expositie betrokken in de vorm van een fraaie vitrine met 1 op 43-miniaturen, uitsluitend van auto’s die in die twee decennia de Zandvoortse Grand Prix hebben gewonnen. Deze miniaturen, grotendeels met de hand gebouwd, zijn eigendom van verzamelaar Arjen Sijpkes. NAMAC-leden hebben er in het clubmagazine Auto in Miniatuur nr. 3 inmiddels alles over kunnen lezen.

Deze tijdelijke collectie is zeer de moeite waard, maar uiteraard is dit een mooie aanleiding om het hele museum weer eens uitgebreid te bekijken. De ‘F1 Legends-expositie’ is nog te bewonderen tot en met 4 september, de dag van de Nederlandse Grand Prix.

Voor alle informatie: www.louwmanmuseum.nl