Met licht èn geluid

Scalextric brengt in 1:32 met twee bijzondere auto’s het beeld, geluid, licht en de sfeer van de Engelse politie op de slotcarbaan. Een beetje barbaar of snelheidsduivel op de slotcartrack moet nu op zijn tellen gaan letten. De auto’s zijn een Jaguar XJS en een BMW330i.

De Jaguar XJS komt uit de vroege jaren tachtig en is door verschillende politie-eenheden getest op effectiviteit en inzet op de snelwegen. De Jaguar was uiteraard uitgerust met de V12 en was daarmee iedere boef en snelheidsovertreder de baas. Daarnaast was er een aantal negatieve aspecten, zoals beperkte binnenruimte en laadruimte, waardoor de operationele inzet van deze wagen niet van de grond kwam. Het voorbeeld van Scalextric is getest door de politie-eenheid uit Warwickshire .

De BMW van Scalextric is een bekende, waarbij het hart sneller gaat kloppen, in positieve maar ook negatieve zin. Deze BMW 330i is een recenter model die over de Engelse Motorways scheurt. Veel Engelse verkeersdeelnemers hebben deze BMW weleens in het vizier gehad.

Alles werkt bij de verkleinde voertuigen, al blijft de sirene van de Jaguar sereen stil, terwijl de BMW met veel gillend lawaai over de slotcarbaan kan denderen. (BSi)