SIKU

Traditiegetrouw heeft SIKU een hoop te melden. Uitvoeringsvarianten laat ik nu even voor wat ze zijn. We beginnen met een nieuwe serie: Style My SIKU. Deze modellen kennen we uit het gewone assortiment, maar in deze serie worden ze geleverd als eenvoudig bouwdoosje. Ook zit er een stickervel bij, zodat de auto volledig naar eigen smaak is aan te kleden. Nu aangekondigd zijn een Fiat 500, MINI Countryman en Volkswagen Transporter T5. SIKU noemt de Style My SIKU-serie overigens een limited edition, dus wellicht blijft het bij deze drie modellen.
Op gebied van nieuwe personenauto’s heeft SIKU dit jaar verrassend weinig te melden. We zien alleen een BMW Z4 M40i van het huidige model. Die verschijnt in de 1:50-serie. Dat betekent afneembare wielen en in dit geval ook een afneembare softtop. Verder is het model naar eigen smaak aan te kleden met een extra setje wielen en een stickerset met BMW M-striping.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Sieper Kunststoffe (SIKU) komt het merk met verschillende speciale uitgaven. In de categorie 3-inch gaat het om een Volkswagen Beetle en een Unimog U400. Die laatste viert ook meteen het 75-jarig jubileum van Unimog. Beide zijn bekende modellen uit het SIKU-assortiment, nu met speciale opdrukken.
In de fit-to-box blisterserie presenteert SIKU als volledig nieuw model de Mauly X540. De tractor verschijnt als eerste in rood en roze. Ook nieuw is de Claas Torion 1914 met werkende kniksturing. Bij de blistermodellen wordt geen schaal opgegeven, maar het komt redelijk overeen met 1:87. Tot slot is er een nieuwe ‘Backhoe loader’. Hoewel die uit dezelfde blisterserie komt, gaat het hierbij ineens om een heel eenvoudig fantasiemodel. (NJ)