GreenLight

Inmiddels heeft GreenLight meer informatie bekendgemaakt. Laten we beginnen met de volledig nieuwe modellen. Aanvullend op wat hieronder al wordt genoemd, werkt men ook aan een cabrioversie van de huidige Chevrolet Corvette (de coupe is nu sinds kort leverbaar), de Chevrolet El Camino en GMC Caballero van de vijfde generatie en aan de nieuwe Jeep Gladiator. Van al deze modellen verschijnen natuurlijk talrijke uitvoeringen. Van de oudere types in dit nieuwsoverzicht gaat men zelfs alle verschillende modeljaren maken!

GreenLight heeft ook nieuwe licenties binnengesleept, van afvalbedrijf Waste Management en de film DRIVE. Verwacht dus ook nieuwe voertuigen voor afvalverwerking en auto’s uit de genoemde film.

Er komen ook weer veel nieuwe Series. Dat zijn The Great Outdoors, Parks & Recreation, Battalion 64, California Lowriders, Fire & Rescue, First Responders en Showroom Floor. Die laatste staat overigens pas gepland voor 2022, de rest komt in de loop van dit jaar. Wat de auto’s betreft gaat het vooralsnog om uitvoeringsvarianten van bestaande modellen.

Nog nergens afgebeeld – en dus nog in een veel vroeger stadium van ontwikkeling – zijn tot slot de 1971-1973 Cadillac de Ville, de 1973-1977 Chevrolet Chevelle/Malibu, de 1961-1964 Chevrolet Impala, de 1964-1966 Ford Thunderbird, 1986-1991 Ford Taurus/Mercury Sable, de huidige Ram 2500. Daar zitten zeker een aantal interessante modelkeuzes tussen. (NJ)

Bij GreenLight is ook dit jaar weer een hoop 1:64-nieuws te zien. Uitvoeringsvarianten en eerder aangekondigde modellen die elk moment in de winkel kunnen verschijnen laat ik nu even buiten beschouwing. Dan blijft er nog genoeg nieuws over. Zo zien we bijvoorbeeld al de gloednieuwe Ford Bronco. Leuk is dat men beide versies gaat maken: zowel de grote Bronco als de meer compacte Bronco Sport worden aangekondigd. Ook heel actueel is de gloednieuwe Chevrolet Tahoe van modeljaar 2021. Wat oudere 1:1-voorbeelden betreft zien we een Chevrolet S-10 en Jeep Cherokee, in beide gevallen het model uit de jaren tachtig.
Ook over de 1:64-vrachtwagens valt wat te melden. Zo zijn er enkele nieuwe opbouwen in ontwikkeling, waarbij we in ieder geval een nieuwe vuilniswagen en een zoutstrooiwagen kunnen verwachten. Groter nieuws is het volledig nieuwe model van de Chevrolet C-70 uit de vroege jaren tachtig. Hij verschijnt eerst met opbouw voor graantransport, maar het model biedt natuurlijk een uitstekende basis voor talrijke varianten. Wellicht komt de GMC-versie ook nog wel, dat is ten slotte een kwestie van een andere grille monteren. (NJ).