Neurenberg nieuws van WSI

Veel nieuws bij de Nederlandse fabrikant van vrachtwagens en kranen in 1:50. Zo is de aangekondigde Liebherr LTM 1750 nu daadwerkelijk leverbaar. Helemaal uitgeschoven vraagt deze zware telekraan serieus veel ruimte in de vitrine. Ander nieuws is er in de vorm van de Scania Next Gen torpedo en de Scania Next Gen G met extra platte cabine. Die laatste kent toepassing voor onder meer zwaar transporttrekkers en autotransporters.

Klassiekers zijn ook vertegenwoordigd in de vorm van de Scania 111 torpedo. Die auto is er met en zonder slaapcabine en komt ook met de lange neus.

Een andere leuke nieuwkomer is de Volvo N88/N89 en ook deze komt in twee cabinevarianten. Verder is de MAN TGX nu in het programma. Dat is een tikkeltje laat, want begin februari wordt diens opvolger gepresenteerd. Bijzondere machine is de torenkraan van het Nederlandse merk Spierings die uiteraard ook helemaal kan worden uitgevouwen. De Volvo EC220D graafmachine op display in de vitrine is nog een zogenaamd handmodel, waarvan de verf bij wijze van spreken nog nat is. (RS)