Neurenberg nieuws van SIKU

In 1:32 maakt Siku een Schmitz Cargobull agrarische aanhanger, die prima is te combineren met de verschillende Siku landbouwtrekkers, zoals de John Deere. Beide modellen zijn voorzien van Wiking Control, zodat diverse functies ook nog eens van afstand kunnen worden bediend.
De Volvo FH trekker is ook uitgevoerd in 1:32. (BV)

Bij SIKU is er dit jaar vooral veel nieuws op 3-inchgebied, zelfs als we kleurvarianten niet meerekenen. Allereerst in de ‘eigen’ schaal 1:55. Daar zien we een ‘Buggy’, de huidige Ford F-150, Mercedes-AMG GT Coupé GT3, McLaren Senna, de huidige Ford Mustang met te openen motorkap en DTM-auto’s van Audi en BMW. Een leuke uitvoeringsvariant is de set met de Dodge’s Charger en Challenger, waarbij die laatste in race-uitvoering wordt vervoerd op een trailer. SIKU breidt ook het aanbod auto’s in 1:50 steeds verder uit. Een opvallend nieuwtje is de BMW i8, want die maakte men ook al in 1:55. Het grootste verschil is dat bij de 1:50-versie de portieren open kunnen. Verder zien we een mooie Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain 4×4², de huidige Volkswagen California en de huidige Mercedes-Benz Sprinter als politiebus. De 1:50-modellen hebben zoals gebruikelijk meerdere te openen of beweegbare delen. Leuk is bijvoorbeeld dat de California een omhoog te klappen dak heeft. Nieuw in de serie eenvoudige fit-to-box-modellen in ongeveer 1:87 zijn een wals, New Holland T7.315, Deutz-Fahr TTV 7250 Agrotron en Claas Axion met voorlader. (NJ)

In de serie met werkvoertuigen in 1:50 zien we aan volledig nieuwe modellen een Claas Torion 1914, Wacker Neuson ET65, Wacker Neuson EW65 en JCB 4CX. (NJ)