Op grote schaal

Voor dit moment zijn in 1:18 drie uitvoeringen van de Opel Manta B 400 van Jimmy McRae en Ian Grindrod (RAC Rally 1983) aangekondigd. (BSp)

1:43

Ixo maakt nog steeds veel modellen voor kiosk-series. Een aantal daarvan verschijnt later in één van de eigen collecties. Daarnaast komt er een aantal nieuwe rally auto’s, waarvan de VW Polo duidelijk nog in ontwikkeling is. Noemenswaardig zijn zeker ook drie nieuwe Aston Martins: de DB11, Vulcan en Vanquish Zagato. (MB)

Bedrijfsvoertuigen

Ixo heeft ook een lange lijn bedrijfsauto’s in schaal 1:43. Hier bestaat het nieuws voornamelijk uit kleurvarianten van bijvoorbeeld de USA-trucks die ook in de tijdschriftseries voorbij komen. Dat levert wel fraaie modellen op, zoals de Kenworth K100 COE met aerodyne slaapcabine en de Freightliner FLA Cabover. De Peterbilt 359 is zo’n typische USA-truck met veel chroom en een lange neus. Hoewel hij er best klassiek uit ziet, wordt-ie nog steeds nieuw geleverd, al zijn de ronde koplampen inmiddels vervangen door vierkante. De Peterbilt 281 uit de jaren vijftig met enkele koplampen en die ene luchthoorn in het midden is wel echt klassiek. Leuk voor de liefhebbers van brandweerauto’s: de SMEAL 105 Areal ladder.

Wat betreft Europese vrachtwagens is de Magirus Jupiter 6×6 een leuke aanvulling, maar nog veel leuker is de DAF 2600 trekker. Racetransporters zijn er in de vorm van de Mercedes-Benz 1632 in de kleuren van Kremer Porsche en de Volvo F88 in het zwart met goud van het John Player Special team. Die laatste is er overigens ook in Martini Racing kleuren. (RS)