Neurenberg nieuws van BM Creations

Vorig jaar maakten we aan de hand van een Suzuki Jimny kennis met het nieuwe BM Creations. Ondertussen is het merk goed op gang gekomen en staan de volgende modellen al aan de spreekwoordelijke startlijn. Dat worden een Mitsubishi Pajero van zowel modeljaar 1995 als het opvolgende model uit 2005, met ook weer enkele te openen delen en de nodige variaties aan uitvoeringen. Ook voor de Jimny zijn weer allerlei nieuwe accessoires.

Men kondigt ook gelijk een nieuwe Revolution-serie aan. Hierin verschijnen verschillende auto’s naar Japans voorbeeld. Denk hierbij aan de verschillende modellen die populair zijn in de tuningwereld, zoals Subaru Impreza’s en Mitsubishi Lancers van verschillende generaties. Ook zien we de Nissan Silvia van zowel generatie S14 en S15. Het bijzondere aan de Revolution-serie is dat de schaalmodellen net als het 1:1-voorbeeld gecustomized kunnen worden. Het idee is dat je het schaalmodel koopt in standaarduitvoering en dat je het vervolgens met los verkrijgbare accessoiresetjes naar eigen smaak kunt aanpassen. Verder is bij het model niet alleen de rijhoogte aan te passen, maar ook het camber van de wielen. De voorwielen kunnen bovendien sturen. Bij de op de beursvloer aanwezige modellen is het (nog) niet te zien, maar zaken als bumpers worden afzonderlijke onderdelen om het customizen mogelijk te maken.

Men presenteert ook al gelijk allerlei nieuwe modellen voor de langere termijn. Het is nog lang niet van alles zeker dat het komt, maar reken op veel Japans (juist ook alledaagse modellen) en een paar modellen naar bekende Amerikaanse voorbeelden. Naast de bekende auto’s zitten er ook een aantal interessante keuzes bij, die zowel in 1:64 als andere schalen nog niet vaak in miniatuur zijn verschenen. (NJ)