Tekno nieuws week 7

Ook geweldig is de Scania 143M Streamline trekker van Ken Thomas. Een echte showtruck met staande uitlaten, een dakrek met bierkratten en een heus wit stuur. Het model komt van Tekno.

De Tekno Scania NGS R serie Highline 6×2/4 trekker van het Deense Hallengreen Transport is een echt showtruck vol fraaie details. Kijk maar eens naar die plaat achterop de cabine en die speciale achterbumper.

Dankzij deze set van Tekno wordt zeg een jaar of 40 vooruitgang in beeld gebracht. De set bevat een oude DAF FT 2800 naast een splinternieuwe XF 510 FT. Beide 4×2 trekkers hebben de kleuren van het Belgische Bastiaansen Transport uit St. Lenaarts.

De Mercedes-Benz Actros 1848 Gigaspace trekker met vierassige Meusburger schuifzeilen semidieplader van Pfaff Spezialtransporte uit Hamburg is een kleurige verschijning. Bovendien zit de trekker vol met accessoires en dat maakt dit model van Tekno beslist de moeite waard.

De Volvo FH04 460 Globetrotter 6×2 motorwagen met tweeassige middenas aanhangwagen van Eijgenhuijsen Precisievervoer B.V. is een fraaie combinatie. De zijkanten kunnen in werkelijkheid aan een kant geheel open om laden en lossen makkelijk te maken. Mooi ook, die dichtgebouwde zijkanten. Tekno is de maker van het model.

In relatief korte tijd heeft de huidige directeur Marwin Melis het familiebedrijf – dat al sinds 1918 bestaat – weten uit te bouwen tot een belangrijke en grote logistiek dienstverlener. Een deel van de vloot bestaat uit Volvo’s zoals dit voorbeeld van Tekno. In dit geval een FH04 Globetrotter 460 4×2 trekker met tweeassige wide-spread gesloten oplegger met gestuurde laatste as.