WSI nieuws week 5

Een Scania R Highline CR20H 6×2 in Deense dienst bij Aalborg Portland. Achter de trekker hangt een bulktrailer die net als de cabine van de Scania in een stijlvolle kleurstelling van gebroken wit met donkerrood en grijs is uitgevoerd.

Heel erg blauw, dat is deze Scania T5 Torpedo Topline 6×4 die in werkelijkheid gereden wordt door Anders Lauritzen, een Deense transporteur. Het chassis is mooi dichtgebouwd en op de flanken zijn Ice Age dieren in special paint weergegeven.

Ter gelegenheid van het 90-jarige bestaan bracht DAF een speciale 90th Anniversary Edition uit van de XF 4×2 trekker. Deze is nu in 1:50 verkrijgbaar in de Premium Line van WSI. De liefhebber kan kiezen uit de kleuren zwart, rood en blauw.

Echt een combinatie uit de dagelijkse praktijk: goed van kleurstelling en zonder poespas. Deze trekker met oplegger is van Dennis Kirscht, een transportondernemer uit Duitsland. Het gaat om een Scania S Highline CS20H met een volumetrailer met cargo floor.

Wit met naam en logo in het groot. Kortom, niet alleen praktisch, maar ook goed als reclameobject. Dat is deze truck van Impeco Couriers. Het gaat om een Volvo FM4 Globetrotter 4×2 met een gesloten, drieassige trailer.

Een bijzondere kleur en een typisch Scandinavische voorstelling in special paint op de zijkanten van de cabine. Dat zijn de meest in het oog springende details van deze Volvo FH4 Globetrotter XL 8×2 van Norrtransport uit Zweden. Achter de cabine staat een Fassi 1100 kraan.

Een zwarte trekker met een witte kipper, daarmee gaat TGC uit het Zwitserse Bern dagelijks op stap. Her en der staan afbeeldingen van beren op de cabine en de bak. Die wilde dieren hebben zo te zien ook letterlijk hun sporen achtergelaten op de Scania R Highline CR20H 4×2.

‘Million dollar baby’ is de naam van deze wild versierde Volvo FH3 Globetrotter XXL 6×4 met een haakarmsysteem en bijbehorende asfalt container. Deze truck wordt gereden door R. Thurhagens Akeri AB uit Zweden. De naam Akeri staat op veel Zweedse vrachtwagens, het betekent expediteur.