Al het nieuws van SunStar

De Subaru XV was vorig jaar al als prototype te zien, maar is nu helemaal klaar. In ieder geval een originele keuze. (1:18)

Bij Sunstar waren de testmodellen te zien van een aantal nieuwe modellen die in de winkel komen onder het Diecast Masters-label. Die laatste is vooral bekend van de Caterpillar modellen.

Als eerste viel het model op van de nieuwe Ford Mustang in schaal 1:18. Sunstar gaat dit model volledig in die-cast maken, waarbij deuren, motorkap en bagageklep geopend kunnen worden.

Als extra krijgt de koper straks in de doos een set extra wielen en is de wielophanging aan te passen, waardoor je de Mustang een persoonlijk uiterlijk kunt geven. Het testmodel mochten wij op de foto zetten, waarbij de wielen er wat helaas wat scheef onderhangen. Dat is geen zorg meer bij de definitieve versie, die in verschillende originele kleurvarianten aangeboden gaat worden en medio mei dit jaar leverbaar zou moeten zijn.

Een tweede opvallende nieuwkomer bij Sunstar is de geheel nieuwe Suzuki Jimny in schaal 1:18. Hiervan was al een die-cast testmodel te zien. Ook hier opengaande deuren en motorkap en net als bij de Mustang worden er aparte onderdelen bij het model in de doos toegevoegd, waardoor je de Jimny naar eigen smaak kunt aankleden.

Een ander 1:18 nieuwtje dat de in de vitrine beslist ruimte gaat verslinden wordt de Ford Raptor pick-up. De grote populaire Amerikaanse pick-up was als zogenaamd tooling-sample te zien en mocht ook op de foto. Er was nog niet veel meer informatie beschikbaar buiten de feiten dat ook dit model volledig die-cast zal zijn en van diverse te openen delen wordt voorzien.