Al het nieuws van Schuco

De Dutra D4K komt met en zonder de cabine. In het militaire deel komen een Schutzenpanzer met korte loop en een Panzerhaubitze 2000 met lange loop, beiden in metaal. De Porsche Standard is nog als prototype tentoongesteld.

Zowel in 1:43 als 1:18 brengt Schuco een groot aantal nieuwe miniatuurauto’s uit, plus een collectie landbouwtractoren. In 1:43 kiest het oude merk in een aantal gevallen voor zeer voor de hand liggende onderwerpen: alweer een Mercedes-Benz 300 SL, zowel als vleugeldeur en als Roadster en Volkswagen kevers hebben we ook eerder gezien.

Volkswagens T1 zagen we ook vaker, maar Schuco brengt een paar leuke varianten, zowel bestaande servicewagens als een tamelijke fantasie, in de vorm van een pick-up met een auto-ambulance, met daarop een kever met startnummer 53. Wij kennen die als ‘Herbie’, maar die naam wordt zorgvuldig vermeden, waarschijnlijk een rechtenkwestie.

Schuco toonde alleen nog foto’s van de echte auto, dus die kan nog wel even op zich laten wachten. Een aantal klassieke Porsches 911 lijkt ook fraai, maar opvallend is vooral een speciale versie van de Carrera RS 2,7, waaraan rallyveteraan Walter Röhrl zijn naam heeft verbonden. Een Benz uit 1901 is ook een mooie keuze, maar die is alleen als prototype te zien.

Landbouwtractoren zijn er van de merken Fendt, Belarus, Eicher, Famulus en een bijzondere Steyr, met Dutra-vierwielaandrijving.

In 1:18 komen veel van de voornoemde modellen eveneens, waaronder diverse landbouwtractoren.

Bij Schuco zien we voor de schaal 1:64 nieuwe kleurvarianten, maar ook een tweetal volledig nieuwe modellen. Aan personenauto’s is dat de Jaguar E-Type Coupe, die allereerst in donkerrood verschijnt. Misschien wel net zo iconisch, maar dan voor landbouwvoertuigen, is de Lanz Bulldog tractor.

Ook nieuw is dat enkele bestaande modellen nu ook als eenvoudig bouwdoosje leverbaar zijn. Als eerste verschijnen de Porsche 356, de Volkswagen T1 en de eerste Mercedes-Benz Unimog 406, waarvoor je geen ander gereedschap nodig hebt dan de bijgeleverde schroevendraaier.

De 2018 Mercedes-Benz G-klasse is bij verschillende merken leverbaar, ook bij Schuco. Het ongespoten model is nog een prototype. (1:87)