Al het nieuws van Majorette

Het belangrijkste nieuws bij Majorette zijn vier nieuwe series: Deluxe Cars, Monster Rockerz, WRC en Limited Edition. In die laatste serie verschijnen modellen die wel zijn bedrukt, maar niet voorzien van een lakkleur. Je kijkt dus naar blank metaal. In de Monster Rockerz-serie verschijnen verschillende felgekleurde monstertrucks, met carrosserieën die we kennen van de andere series. In de WRC-serie verschijnen de Citroën C3, Ford Fiesta, Hyundai i20 en Volkswagen Polo. Daarvan is de Hyundai het meest interessant, want dat is een nieuw verworven licentie voor Majorette. Aan deze WRC-modellen kan niets open, wel zijn de modellen voorzien van vering en luxere rubberen banden.

Dat brengt ons bij de Deluxe Cars-serie. Zoals de naam al een beetje aangeeft zijn de modellen in deze serie luxer uitgevoerd, met altijd twee te openen delen, vering en echt rubberen banden. De serie wordt afgetrapt met een huidige Ford Mustang, de laatste Land Rover Defender 110 en de huidige Nissan GT-R, allen in twee uitvoeringen.

In de ‘gewone’ Street-, Premium- en Racing-series ook genoeg nieuws: de Alfa Romeo 4C Spider, de klassieke Alpine A110, de huidige Audi R8 Spyder, de inmiddels vorige Bentley Continental GT V8 S, de 2007 Chevrolet Silverado, de nieuwe Dacia Duster, de huidige Dodge Challenger SRT Hellcat en Demon, de huidige Ford Mustang GT (eenvoudiger dan de Deluxe-versie), de huidige Ford GT, de huidige Honda Civic Type-R, de Hymermobil Exsis-i, de Jaguar F-Type Coupe, de Lamborghini Aventador (ook SV Roadster), de laatste Land Rover Defender 110 (eenvoudiger dan de Deluxe-versie), de McLaren 675LT, de Mercedes-AMG GT Coupé, de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, de Mitsubishi XR-PHEV Vision Gran Turismo, de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, de Nissan GT-R (eenvoudiger dan de Deluxe-versie), de Opel Adam (ook als R2), de nieuwe Porsche Cayenne, de huidige Renault Twingo, de huidige Toyota HiAce, de huidige Volkswagen Crafter en de huidige Volkwagen T6. Sommige van deze modellen verschijnen in andere uitvoeringen ook in andere series. Een leuke nieuwkomer in de Vintage-serie met klassiekers is de eerste Toyota Celica.

 

Tot slot: dankzij een nieuw distributiesysteem zou de verkrijgbaarheid van de Majorette-modellen in ons land moeten verbeteren, hoewel de uiteindelijke keuze aan de winkeliers blijft.