WSI nieuws week 4

Het Luxemburgse P. Adams liet door WSI een Volvo FH4 Globetrotter XL in de bedrijfskleuren maken met een vierassige dieplader en drieassige dolly. Dat levert deze prachtige combinatie op die vraagt om lading.

Het valt niet mee om de bedrijfsnaam achter deze Scania S Highline in Deense dienst te achterhalen. Het blijkt Simon Jensen, terwijl op de kiptrailer toch duidelijk Nøbo Transport te lezen valt. Kenmerk voor deze combinatie zijn de drie basiskleuren blauw, rood en wit.

WSI bouwde al een hele reeks miniaturen van het Noorse Nordic Crane, allemaal met cabines in de kenmerkende felgroene kleur. Dat valt op. Het gaat hier om een Volvo FH4 met slaapcabine, een 8×4 motorwagen met een hooklift container.

Een Mercedes Actros MP4 Big Space met daarachter een schuifzeilentrailer van transporteur Oldenburger Fritom, dat schotelt WSI ons voor. Niets meer en niets minder. Het contrast tussen wit en rood spreekt voor zich.

Deze Volvo FH4 Globetrotter heeft aan de schotel een containertrailer met daarop een 20 voet tankcontainer. Gespoten in donkerrood met grijs is dit een truck van Laurens Røling Transport uit het Limburgse Horst.

Een kleurrijke en smaakvolle combi is deze nieuwe Scania S Highline (CS20H), een 4×2 trekker met een volumetrailer in dienst van Ruffini, niet verwonderlijk een Italiaanse transporteur. Het moge duidelijk zijn dat de transporteur verbonden is met motorraces.

Naast de trekkers uit nieuwe Scania S- en R-serie schotelt WSI voor de zelfbouwers ook een witte versie van de Scania R-Highline voor in een witte uitvoering. Een goed gelukte 6×2 die van iedere denkbare bedrijfskleur kan worden voorzien.

Vishandel Sterkenburg uit Lauwersoog zegt het met kleur. Zeker op de koeltrailer achter deze Volvo FH4 Globetrotter XL. Achterop valt te lezen dat de firma zowel in verse, gerookte als gebakken vis handelt.